Boiler room wacht claim

Het Financieele Dagblad van vandaag maakt melding van de claim die advocaat Lucas van Gilst voorbereidt voor gedupeerden van Erwin Lloyd AG. Lees het artikel uit het FD hieronder.

Gedupeerde beleggers kunnen zich kosteloos aanmelden bij het Meldpunt van ons kantoor.

Het Financieele Dagblad
21 mei 2011 zaterdag
Boilerroom wacht claim

Jorge Groen
Amsterdam

Een groep Nederlandse beleggers die het slachtoffer is geworden van de verkoop van dubieuze aandelen door het bedrijf Erwin Lloyd overweegt een claim. Dat maakte het Utrechtse advocatenkantoor Van Gilst Advocatuur, dat optreedt namens de gedupeerde beleggers, vrijdag bekend.

Volgens woordvoerder Lucas van Gilst hebben zich inmiddels vier gedupeerde beleggers aangemeld en is met een aantal anderen gesproken. Als meer slachtoffers zich besluiten te verenigen, het terug te vorderen bedrag hoog genoeg is en de daders getraceerd kunnen worden, dan zet het advocatenkantoor een (massa)claim in werking. Er is een meldpunt geopend waar slachtoffers zich kunnen opgeven.

Erwin Lloyd, gevestigd op een niet-bestaand adres in het Duitse Frankfurt, heeft het afgelopen half jaar via internet en telefoon een flink aantal Nederlandse consu-menten benaderd om waardeloze of nepaandelen te kopen. Het bedrijf deed zich voor als gerenommeerd effectenkantoor. Door deze zogeheten boilerroomfraude zijn de vier beleggers opgeteld euro 38.600 kwijtgeraakt.

Volgens Van Gilst zijn er echter meer consumenten opgelicht en heeft de fraude een omvang van mogelijk tientallen miljoen euro’s. Zo heeft de advocaat een gedu-peerde belegger gesproken, die voor euro700.000 is benadeeld. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) spreekt van een ‘substantieel’ aantal gedupeerden.

De toezichthouder heeft vaker gewaarschuwd voor in Nederland actieve boilerrooms. Ook Erwin Lloyd, dat voor transacties gebruik maakte van een rekening bij een Indonesische bank, staat sinds november 2010 op de waarschuwingslijst. De website van het bedrijf is inmiddels op zwart gegaan. Ook telefoontjes en e-mails worden niet beantwoord.

Copyright 2011 Het Financieele Dagblad B.V.

All Rights Reserved

Delen