Meldpunt gedupeerden

Erwin Lloyd

Meldpunt

In januari 2011 maakten wij via dit Blog melding van mogelijke beleggingsfraude van Erwin Lloyd AG (gevestigd op een fictief adres in Frankfurt, Duitsland).

Sinds vandaag is voor gedupeerden van Erwin Lloyd een speciaal formulier op onze website in te vullen voor gedupeerde beleggers die aandelen hebben gekocht via Erwin Lloyd. Indien u aandelen Erwin Lloyd heeft gekocht en deze aandelen vervolgens opeens niets meer waard blijken te zijn kunt u dit formulier invullen om mee te doen aan een mogelijke collectieve procedure die wij gaan voeren voor gedupeerde beleggers.

Aanmelding via dit formulier is kosteloos. Inmiddels hebben zich diverse gedupeerden van Erwin Lloyd gemeld.

Toelichting

De AFM heeft Erwin Lloyd sinds eind 2010 op een waarschuwingslijst geplaatst van ondernemingen die zich mogelijk bezig houden met boiler room fraude.

Een boiler room is een organisatie die via gehaaide telemarketeers potentiële beleggers benaderen om heb over te halen te beleggen in zeer winstgevende aandelen. Deze aandelen blijken in de praktijk vaak eerst in waarde te stijgen waarna de beleggers wordt geadviseerd meer aandelen te kopen. Vervolgens daalt de koers van de aandelen ineens sterk en blijkt vaak dat de aandelen nep zijn of dat de aandelen niet zijn onderworpen aan noteringseisen.

Erwin Lloyd blijkt na de koersdalingen ineens niet meer bereikbaar of komt toezeggingen om meer informatie te verstrekken niet na. Sindskort is ook de website van Erwin Lloyd uitgeschakeld! Een groot aantal beleggers is gedupeerd geraakt door deze praktijken.

 

Delen